رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم بتوانیم در خرداد ۱۴۰۰ اولین مجموعه میلیونی واکسن را تولید کنیم و تا پایان سال کار واکسیناسیون عمومی را به سرانجام برسانیم.

محمدرضا شانه ساز

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از مهر، محمدرضا شانه‌ساز رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری مجازی در ابتدا با اشاره به شیوع کرونا در پیک چهارم گفت: سازمان غذا و دارو به عنوان یکی از حوزه‌های وزارت بهداشت، با تحریم‌های ظالمانه مشغول خدمت‌رسانی به مردم بوده است و این وظیفه در دوران کرونا نیز تداوم یافته است.

شانه‌ساز افزود: در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ معادلات ارزی ما به دلیل شیوع کرونا به هم ریخت و ۲ درصد رشد ارزبری بودیم و در محصولات وارداتی ۳۱ درصد کاهش داشتیم. ۴۵ درصد تغییر مثبت در بازار تجهیزات پزشکی داشته‌ایم و ۲۲ درصد کاهش واردات داشته‌ایم. در حوزه مکمل‌ها و فرآورده‌های طبیعی شاهد کاهش ۷۴ درصدی هستیم.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در سال ۹۹در بازار ریالی دارو، ۸۲ درصد به نفع تولید داخل چرخش مثبت داشته‌ایم.

وی گفت: کاهش سهم واردات چه از لحاظ ارزبری و واردات، اعداد بسیار گویا و قابل قضاوت است که رویکرد وزارت بهداشت حمایت از تولید داخل بوده و جهش تولید اتفاق افتاده است. ما ظرف ۴۵ روز موفق شدیم به تولید روزانه ۴۵ میلیون عدد ماسک برسیم. در زمینه کیت تشخیصی کاملاً خودکفا شده‌ایم و در حوزه داروهای کرونایی موفق شدیم ظرف کمتر از سه ماه به تولید این داروها برسیم، چون می‌دانستیم دنیا با ما بازی خواهد کرد.

شانه‌ساز افزود: در زمینه تولید واکسن نیز توانسته‌ایم به موفقیت‌های خوبی برسیم. البته همه آن چیزی که لازم بود برای تأمین واکسن کرونا انجام دادیم و امروز امیدواریم بتوانیم در خرداد ۱۴۰۰ اولین مجموعه میلیونی تولید واکسن را داشته باشیم و می‌توانیم تا پایان سال کار واکسیناسیون عمومی را به سرانجام برسانیم.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در زمینه اصالت محصولات سلامت‌محور نیز غفلت نکرده‌ایم و از طریق سامانه تی‌تک توانسته‌ایم کنترل خوبی داشته باشیم. ما توانسته‌ایم همه محصولات سلامت‌محور وارداتی را برچسب‌گذاری کنیم و از هموطنان می‌خواهیم در این مسیر همراه ما باشند.

وی افزود: تلاش ما بر این است که تولیدکنندگان دارو در حداقل زمان مجوزهای لازم را برای تولید محصولات خود بگیرند و این حمایت‌ها تداوم داشته است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره وضعیت تأمین واکسن کرونا در کشور توضیح داد: در بحث استفاده از واکسن کرونا در دنیا شاهد آپارتاید و تبعیض هستیم و اکثر کشورها نگرانند. ما برای واردات هر آنچه لازم بود انجام دادیم و برنامه‌ریزی کردیم و مبالغ لازم را واریز کردیم، اما آنچه قرار بود از طریق کوواکس تا ۱۰ فروردین دریافت می‌کردیم می‌بایست ۴.۵ میلیون دوز باشد که فقط ۷۰۸ هزار دوز دریافت کرده‌ایم.

به گفته وی، تاکنون ۲.۲ میلیون دوز واکسن وارد کرده‌ایم که می‌بایست ۷ تا ۸ میلیون دوز وارد می‌شد که محقق نشده است.

شانه‌ساز افزود: حدود ۴۹ شرکت بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا اعلام آمادگی کردند که برای ۳۵ شرکت معرفی‌نامه صادر شد اما تا امروز نتوانسته‌اند مستندات واردات را اعلام کنند.

وی گفت: قرار نیست بابت واکسن کرونا پولی از مردم دریافت شود و واکسن‌های وارداتی در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در زمینه تولید نیز ۴ شرکت موفق به دریافت مجوز انجام مطالعات بالینی شده‌اند و دو شرکت هم مجوز تولید مشترک را دریافت کرده‌اند.

وی ادامه داد: ما از بحث واردات و تأمین نیازها در زمان‌های کوتاه غافل نبوده‌ایم، اما تکیه اصلی ما بر واکسن تولید داخل است.

شانه‌ساز گفت: با کمپانی هندی برای واردات ۲.۵ میلیون دوز واکسن قرارداد داشتیم که برای ۵۰۰ هزار دوز هزینه پرداخت شده بود، دادستانی این کشور اجازه نداد بیشتر از ۱۲۵ هزار دوز وارد کنیم.

کد خبر 598365

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha